İMECE ASSİM’de

01 Mart 2020
İMECE Kadın Dayanışma Derneği, ASSİM Sivil Toplum Merkezi’nde birlik ve Dayanışma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıya siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve çeşitli derneklerden çok sayıda temsilci de katıldı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Antalya’nın geleceği için kenti ortak akıl etrafında buluşturan ASSİM Sivil Toplum Merkezi, çalışmalarını sürdürüyor. Hemşeri derneklerinden sendikalara ve kültür-dayanışma derneklerine 127 sivil toplum örgütünün yer aldığı ASSİM, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük sivil toplum merkezi olma özelliğine de sahip.

ASSİM çatısı altında bulunan derneklerden İMECE Kadın Dayanışma Derneği de hafta sonu üyeleriyle birlik ve dayanışma kahvaltısında buluştu. Kahvaltıya siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve çeşitli derneklerden çok sayıda temsilci de katıldı. 2004 yılında İstanbul’da kurulan ve 2012’de Antalya’da da kuruluş çalışmalarını gerçekleştiren İMECE adına Minire İnal, yaptığı konuşmada, hayatın her alanında kadın emeğini görünür kılmak, kadınların eşitlik ve özgürlük talebine her alanda dile getirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İnal, İMECE’nin sürdürdüğü çalışmalar sonucunda bugün ücretli çalışan ev işçilerinin yaşamına dokunan önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti.