Ukrayna Dernekleri Assim’de bir araya geldi

16 Ekim 2019
Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde gerçekleşen etkinlikte Ukrayna Dernekleri bir araya geldi.

Etkinliğe Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Ukrayna Antalya Konsolosu Viacheslav Khomenko, İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gama’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden on üç dernek temsilcisi katıldı.

ASSİM’de gerçekleşen toplantıda söz alan Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha “Antalya merkezde bulunan üç derneğin on yıldan fazla zamandır faaliyet gösterdiğini bunların dışında Alanya, Marmaris, İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Samsun, Kuşadası ve Adana’da bulunan derneklerin kent yaşamında söz sahibi olmak, kültürel zenginliklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gibi görevler üstlendiklerini ifade etti.”

Türkiye’de 30.000’e yakın Ukrayna vatandaşının 10.000 kadarının Antalya’da yaşadığını söyleyen Sybiha; yılda 1.5 milyon Ukraynalı turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini, bu rakamın ise 800 bininin Antalya’yı tercih ettiğini söyleyerek kültürel etkileşimin önemine dikkat çekti. Bu anlamda derneklerin faaliyet alanlarını artırmaları gerektiğine dikkat çekti.

Sybiha son olarak Muratpaşa Belediyesi’nin STK’lara büyük destek verecek ASSİM yerleşkesinin hayata geçirilmesi konusunda emeği geçen Ümit Uysal’a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.